top of page


Forslag til lunsj på farten!

Her er mine korteste og beste tips for lunsj på farta:

  1. finn ut hva du skal ha til lunsj før du skal lage og ta med deg lunsjen.
  2. Handle inn alle varer til lunsjen i forkant, så de er tilgengelige senest kvelden før.
  3. Sørg for å ha kjøpt inn og klart til bruk, emballasje til å ta med deg lunsjen. 

 

 

Forslag 1: Tradisjonell norsk matpakke

 

X antall brødskiver av grovt brød.

 

Pålegg som tåler å være bredt på brødskiva før den kan spises. Husk at gulost kan bli svampete, leverpostei har en lei tendens til å fremme ugunstig bakterieutvikling og at salami kan bli svett på en varm sommerdag. Smøreoster, kremoster og rent kjøttpålegg er å anbefale.

Vurder behovet for smør eller margarin. Velg de typene som er lette å smøre på og som inneholder minst mettet fett om du må ha "smør" på skiva.

 

Grønnsaker: vurder om grønnsaker skal legges på brødskivene og pålegget fra begynnelsen av, eller om det er best å ta de med ved siden av så de kan legges på rett før brødskivene skal spises.

 

Frukt: ha alltid med litt frukt, da kan du avslutte lunsjen med noe søtt.

 

Min matpakke:

1 grovbrødskive med brieost

1 grovbrødskive med naturellost og hamburgerrygg

1 Knaskeboks med minigulrøtter, sukkererter og stenfrie druer

   Lettmelk eller smoothie å drikke

 

 

Forslag 2: Salat og bolle

1 porsjon "Salat med mye smak" (se oppskrift lenger ned på siden)

1 porsjon energibolle

 

 

Lag salaten klar i en matboks. Ha balasamicokremen i en liten beholder ved siden av. Pakk energibollen i matpakkepapir eller annen beholder. Husk serviett (tørkepapir), kniv og gaffel (evt. en spiseskje som gjør det lettere å spise salaten på en galant måte).

 

 

Forslag 3: Lompewraps

X antall lefser eller lomper

Forslag til fyll:

1. Snøfrisk naturell og røkt laks (en juleklassiker)

2. Kremost med pepper og skiver med løvtynn skinke

3. Chili con carne (nesten tortilla)

4. Salsa, rømme, grillet kylling i små biter og blandet salat

 

Fyll lefsene med pålegget og rull de sammen. Del lefsene i to eller flere deler ved behov og legg dem i en matboks.

 

Forslag 4: Verdens enkleste fiskeburger 

Valgfritt antall grove rundstykker kjøpt i butikk

Valgfritt antall fiskekaker (gjerne kjøpt i varmdisken i matbutikken)

 

Lager du hamburgeren dagen før har du tid til å finne tilbehør som salat, tomat og dressing å ha til. Pakk det gjerne i egne beholdere og sett sammen burgeren rett før du skal spise.

 

Om du er i en butikk for å handle lunsj og vil ha denne burgeren: kjøp rundstykke(r) og fiskekake(r). Del opp rundstykke med dine bare hender, legg inn fiskekaken og spis. Funker det også :-) En pose minigulrøtter i tillegg bedrer næringsinnholdet.

 

Salat med mye smak (En rask og flott salat å ta med ut på farta)

1/3 pose Macheesalat, eller annen ferdig kuttet og vasket blandingssalat

50 g Røket laks

  2 ss Snøfrisk

  6 stk Druer, steinfrie

  4 stk Valnøtter

En god dash med Balsamicokrem

Bland alle ingrediensene sammen, ha balsamicokremen på toppen. Om du tar med salaten på farta så husk å ha med balsamicokremen ved siden av.

Om det er andre grønnsaker du vil ha i så prøv cherrytomater, sukkererter eller agurk. Anything goes!

Diverse hjemmelaget pålegg

Pålegg med egg og røkelaks

2 porsjoner

50 g røkelaks

2 stk kokte egg

2 ss ekstra lett rømme (10 % fett)

1 ts sennep 

1 ss fersk dill

1. Del eggene i kvarte båter og legg dem i en bolle.

2. Tilsett strimlet røkelaks, rømme og sennep og dill.

3. Rør sammen og smak til med salt og pepper.

Hjemmelaget Hummus

100 g tørre kikerter eller 1 boks kokte kikerter

2 stk hvitløksfedd

0,5 ts spisskummen

0,5 ts paprikapulver

2 ss tahini

4 ss olivenolje

0,5 stk sitron , kun saften

salt

pepper

1. 100 g tørre kikerter legges i bløt over natten i ca. 1 liter vann i 8 - 12 timer. 

Hell ut vannet og skyll kikertene raskt. Ha kikertene i en stor kasserolle og dekk med vann til noen centimeter over toppen av kikertene. Ha i litt natron Salt tilsetter du til slutt, da har du bedre kontroll på saltnivået.

Kok opp og la putre på lav varme til kikertene er så myke som du vil ha dem. Skum av underveis og tilsett mer vann om nødvendig. Kikertene skal kokes myke, så sjekk dette underveis i kokingen.

2. Sil kraften av kikertene, og ha alle ingrediensene i en blender, food processor eller en bolle.
Kjør alle ingrediensene til en glatt puré med stavmikser eller annet. Smak til med salt og pepper.

About Me.

This is your About section. Every website has a story and users want to hear yours. This is a great opportunity to give a full background on who you are and what your site has to offer. Double click on the text box to edit the content and add all the information you want to share. You may like to talk about how you got started and share your professional journey. Explain your core values, your commitment to customers and how you stand out from the crowd. You can also add a photo, gallery or video for even more engagement.

Education

2015-2017

Degree
University Name

Briefly describe your degree and any other highlights about your studies you want to share. Be sure to include relevant skills you gained, accomplishments you achieved or milestones you reached during your education.

2011-2014

Degree
University Name

Briefly describe your degree and any other highlights about your studies you want to share. Be sure to include relevant skills you gained, accomplishments you achieved or milestones you reached during your education.

2007-2010

Degree
University Name

Briefly describe your degree and any other highlights about your studies you want to share. Be sure to include relevant skills you gained, accomplishments you achieved or milestones you reached during your education.

bottom of page