

Lunsjer
Lunsjer




Forslag til lunsj på farten!
Her er mine korteste og beste tips for lunsj på farta:
- finn ut hva du skal ha til lunsj før du skal lage og ta med deg lunsjen.
- Handle inn alle varer til lunsjen i forkant, så de er tilgengelige senest kvelden før.
- Sørg for å ha kjøpt inn og klart til bruk, emballasje til å ta med deg lunsjen.
Forslag 1: Tradisjonell norsk matpakke
X antall brødskiver av grovt brød.
Pålegg som tåler å være bredt på brødskiva før den kan spises. Husk at gulost kan bli svampete, leverpostei har en lei tendens til å fremme ugunstig bakterieutvikling og at salami kan bli svett på en varm sommerdag. Smøreoster, kremoster og rent kjøttpålegg er å anbefale.
Vurder behovet for smør eller margarin. Velg de typene som er lette å smøre på og som inneholder minst mettet fett om du må ha "smør" på skiva.
Grønnsaker: vurder om grønnsaker skal legges på brødskivene og pålegget fra begynnelsen av, eller om det er best å ta de med ved siden av så de kan legges på rett før brødskivene skal spises.
Frukt: ha alltid med litt frukt, da kan du avslutte lunsjen med noe søtt.
Min matpakke:
1 grovbrødskive med brieost
1 grovbrødskive med naturellost og hamburgerrygg
1 Knaskeboks med minigulrøtter, sukkererter og stenfrie druer
Lettmelk eller smoothie å drikke
Forslag 2: Salat og bolle
1 porsjon "Salat med mye smak" (se oppskrift lenger ned på siden)
Lag salaten klar i en matboks. Ha balasamicokremen i en liten beholder ved siden av. Pakk energibollen i matpakkepapir eller annen beholder. Husk serviett (tørkepapir), kniv og gaffel (evt. en spiseskje som gjør det lettere å spise salaten på en galant måte).
Forslag 3: Lompewraps
X antall lefser eller lomper
Forslag til fyll:
1. Snøfrisk naturell og røkt laks (en juleklassiker)
2. Kremost med pepper og skiver med løvtynn skinke
3. Chili con carne (nesten tortilla)
4. Salsa, rømme, grillet kylling i små biter og blandet salat
Fyll lefsene med pålegget og rull de sammen. Del lefsene i to eller flere deler ved behov og legg dem i en matboks.
Forslag 4: Verdens enkleste fiskeburger
Valgfritt antall grove rundstykker kjøpt i butikk
Valgfritt antall fiskekaker (gjerne kjøpt i varmdisken i matbutikken)
Lager du hamburgeren dagen før har du tid til å finne tilbehør som salat, tomat og dressing å ha til. Pakk det gjerne i egne beholdere og sett sammen burgeren rett før du skal spise.
Om du er i en butikk for å handle lunsj og vil ha denne burgeren: kjøp rundstykke(r) og fiskekake(r). Del opp rundstykke med dine bare hender, legg inn fiskekaken og spis. Funker det også :-) En pose minigulrøtter i tillegg bedrer næringsinnholdet.

Salat med mye smak (En rask og flott salat å ta med ut på farta)
1/3 pose Macheesalat, eller annen ferdig kuttet og vasket blandingssalat
50 g Røket laks
2 ss Snøfrisk
6 stk Druer, steinfrie
4 stk Valnøtter
En god dash med Balsamicokrem
Bland alle ingrediensene sammen, ha balsamicokremen på toppen. Om du tar med salaten på farta så husk å ha med balsamicokremen ved siden av.
Om det er andre grønnsaker du vil ha i så prøv cherrytomater, sukkererter eller agurk. Anything goes!